dijous, 20 de febrer del 2014

Reunió amb el cap de gabinet del president de la Generalitat Artur Mas

El passat dimarts 18 de gener va tenir lloc al Palau de la Generalitat la reunió entre el cap de gabinet de la Presidència de la Generalitat Sr. Joan Vidal de Ciurana i una delegació de la Coordinadora d' Assemblees de treballadors/es de Catalunya i de la PAH de Barcelona.

Aquesta reunió va ser la resposta a la sol · licitud de reunió amb el President de la Generalitat Sr Artur Mas, degudament registrada el 23 de gener, i que per dificultats d'agenda del President va delegar en el seu cap de gabinet.

En aquesta reunió després exposar- la gravíssima situació d'atur i pobresa a Catalunya, i lliurar-li la Carta sobre pobresa energètica recentment registrada al Parlament per l’Aliança de moviments socials, es van presentar les següents peticions:

Sobre Pobresa energètica se sol·licita:
- La substitució de la recent llei de codi de consum per una llei que prohibeixi el tall dels subministraments bàsics d'aigua, llum i gas durant tot l'any a les persones i famílies sense feina i baixos ingressos , la condonació de les factures impagades per aquest col · lectiu a compte dels beneficis de les empreses subministradores d'aigua i energia.
- La posada en marxa urgent de la Mesa sobre pobresa energètica prevista en la moció aprovada sobre aquesta matèria el 7 de novembre de 2013 a Parlament.
- Establir vies d'interlocució entre l'Administració i la Coordinadora de treballadors/es sense ocupació de Catalunya i la PAH a efectes d'agilitar, prevenir i evitar els talls de subministraments a la ciutadania en condicions de vulnerabilitat.

Sobre la tramitació de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania
- Es sol·licita que la Presidència actuï per garantir que la tramitació del debat d'aquesta ILP al Parlament es desenvolupi de la manera més completa, participativa i rigorosa, evitant el seu bloqueig mitjançant la presentació d'esmenes a la totalitat.

Sobre el transport públic a la ciutadania i les persones sense feina
- S'exigeix ​​la retirada del recent "tarifazo".
- Se sol·licita la intervenció de la Presidència per garantir que les persones sense ocupació i amb ingressos inferiors al salari mínim es beneficiïn de la targeta bonificada. Es demana actuació sobre el SOC per obrir la negociació amb el moviment d'aturats a l'efecte d'aixecar les actuals restriccions en la concessió de certificats per obtenir aquesta targeta.

Renovació de sol·licitud de reunió amb el President de la Generalitat MH Artur Mas
- Es fa entrega de la Carta reivindicativa del moviment de persones sense ocupació de Catalunya i es renova la sol · licitud de reunió amb el Sr President a l'efecte de tractar els principals punts: dret al treball digne, les polítiques per distribuir la riquesa i generar ocupació , etc ., com més aviat i disponibilitat de l'agenda del Sr Artur Mas.

Per part del Cap de gabinet Joan Vidal es compromet a traslladar aquestes peticions al President Sr. Artur Mas, així com als organismes i instàncies del Govern que tinguin competència per a la seva gestió.

A l'espera del resultat d'aquestes gestions s'aixeca la reunió.

Barcelona 18 febrer 2014

Coordinadora d' Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada