dijous, 20 de febrer del 2014

REUNIÓ COORDINADORA ASS. ATURATS DE CATALUNYA – AUTORITAT DEL TRANSPORT METROPOLITÀ 10/02/14

Assistents.
Per Coord. Ass. Aturats – Diosdado (BCN), Joan (BCN), Juanjo (BCN), Pilar (Badia)
Per la PAH – David (com a suport)
Per l’ATM – Sr. Benito, Sra. Maite Capdet

Prèviament, es manifesta el rebuig total per part de la Coordinadora de l’augment de tarifes de transport (tarifazo), sol·licitant que es torni a la situació anterior.

Seguidament, es passa a avaluar la situació actual i l’exposició de problemes.

Se sol·liciten dades sobre el nombre de persones que han utilitzat la targeta de transport bonificada en relació a les persones que, amb les condicions actuals, en tindrien dret. L’objectiu és poder avaluar si la informació actual és suficient, o la gent no utilitza la targeta perquè no la coneix.

Es planteja que els requisits per accedir a la Targeta bonificada les persones que no tenen subsidi (que cada vegada són més), són inadequats. El requeriment d’estar seguint un curs de formació és un obstacle precisament per la manca de plans de formació ocupacional del SOC. Es demana que amb un simple document expressant la disponibilitat a la formació sigui suficient.

Es demana transport gratüit (o, almenys bonificat) amb l’única condició de estar en atur o no tenir recursos.

Es comenta que hi ha gent que, davant de l’absència de plans de formació públics, recorren a entitats (caritas) per formar-se i aquestes entitats estan pagant el transport necessari per poder seguir els cursos.

Falta d’informació sobre la T-Trimestres bonificada en llocs públics (SOC).

La T-Trimestre bonificada no serveix per les poblacions que no són Barcelona, ja que només cobreix una zona i no satisfà les necessitats.

Es pregunta perquè en una població com Badia del Vallès no hi ha cap títol de transport gratüit ni bonificat (ni targeta rosa).
 
Respostes.
- Diuen que s’han editat i distribüit per la xarxa de Transport públic i en els SOC 2 mil.lions de fulletons informatius sobre la T-Trimestres bonificada.
- Ja han rebut queixes de gent que no pot acreditar formació perquè no hi ha cursos.
- Hi ha un “molt frau” (632 usuaris bloquejats per frau).
- “S’ha potenciat la tarifació social” (T-12, famílies nombroses o monoparentals, targ bonif. per aturats...
- Dades de Targetes bonificades expedides (2013): 37.740 targetes corresponents a 20.210 beneficiaris. No tenen dades de quina quantitat té dret segons les condicions actuals.
- Hi ha menys aportacions econòmiques per part de l’administració de l’estat.
- La modificació de les condicions per accedir a la Targeta s’escapa de les seves competències. Suggereixen parlar amb el SOC i amb Depts Benestar Social i Presidència.
- En poblacions com Badia es vàlida la T-bonificada però només de 1 zona. La Targeta rosa es qüestió dels ajuntaments i no compet a l’ATM.

Compromissos:

- Traslladaran reflexió al SOC de que si no hi ha oferta formativa, no es pot posar com a condició per obtenir la targeta.
- Tornaran a fer difusió, portant fulletons a les oficines del SOC. Ofereixen material informatiu per les org. d’aturats.
- Es comprometen a estudiar una targeta bonificada de 2 zones, sempre que sigui fóra de Barcelona.
- Traslladaran les nostres demandes a responsables amb capacitat de decisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada