divendres, 3 d’octubre del 2014

Ajudes en transport per a persones en situació d'atur

Amb l'objectiu de facilitar la mobilitat a les persones en situació d'atur en procés de cerca de feina s'estableix un descompte en el títol de transport trimestral -T-Trimestre- sempre que es compleixi  un dels requisits següents: 

- Percebre un subsidi per desocupació d'un import inferior al salari mínim interprofessional (SMI). 

- Rebre qualsevol altre ajut inferior al SMI o bé no rebre'n cap -però estar inscrit/a com a demandant d'ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys- i trobar-se en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya que reque- reixi utilitzar algun sistema de transport de manera freqüent. 

Tramitació per obtenir el certificat

Abans d'adquirir el títol de transport bonificat, la persona interessada ha d'obtenir un certificat que acrediti que compleix algun dels requisits anteriors.

- En cas de percebre un subsidi per desocupació, la persona interessada s'ha d'adreçar al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) mitjançant el web.

- En cas d'estar en situació d'atur i en procés actiu de cerca de feina, la persona interessada ha d'anar a la seva Oficina de Treball on, un cop comprovat que compleix els requisits fixats tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic, se li donarà el certificat.

Per adquirir l'abonament amb descompte

Per a l'adquisició del títol de transport bonificat, la persona interessada s'ha d'adreçar als punts de venda autoritzats i lliurar el certificat original emès pel SEPE o pel SOC i presentar el DNI.

Font: Sí cliques aquí, s'obrirà l'origen d'aquesta notícia a la pàgina oficial de ATM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada